PIR isolatie met PIR isolatieplaten

PIR isolatie vormt de opvolger van de bekende PUR isolatie. We maken gebruik van polyisocyanuraat. Het gaat om hardschuimen PIR isolatieplaten. Ze zijn goed van kwaliteit, mede dankzij de 2-zijdige alucraft die is aangebracht. De PIR isolatieplaat is daarnaast beschikbaar met alu meerlagen complex, stucco of mineraal glasvlies. In alle gevallen is er sprake van een PIR plaat die zorgt voor uitstekende isolatiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van PIR dakisolatie en daarmee voorkomen dat er veel warmte uit de woning verloren gaat via het dak.

PIR isolatie staat bekend om de uitstekende isolerende eigenschappen en is daarmee een waardige opvolger van de PUR isolatie waar we jaren gebruik van maakten. Bovendien zijn de PIR isolatieplaten gewoon beloopbaar, wat het aanbrengen daarvan een stuk gemakkelijker maakt. We zetten nog enkele voordelen van de PIR isolatieplaat voor u op een rij en kunnen u van dienst zijn met zowel de levering als de montage daarvan.

Goede isolerende eigenschappen

PIR isolatie staat bekend om de uitstekende isolerende eigenschappen. Een PIR plaat maakt het mogelijk om met dunnere materialen te werken, terwijl u aan de andere kant toch kunt rekenen op een zeer goede isolatie. U kunt ruimte besparen, zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit van de PIR dakisolatie of een andere vorm van isolatie. Bijkomend voordeel van de PIR isolatie is dat er bij de verwerking van de platen geen schadelijke vezels vrij zullen komen. U krijgt er geen jeuk van. De platen zijn licht en sterk, vandaar dat de PIR isolatieplaat de laatste tijd flink aan populariteit heeft weten te winnen.

pir isolatie

PIR isolatieplaten zijn beloopbaar

Bovendien maken de PIR isolatieplaten het een stuk gemakkelijker om de dakisolatie aan te brengen. Hoe dat komt? De PIR plaat is gewoon beloopbaar, wat het aanleggen op een plak dak eenvoudig maakt. Het is tijdens de verwerking of het onderhoud gewoon mogelijk om de PIR isolatieplaten te belopen. Het materiaal is daar goed voor geschikt, waardoor de PIR isolatie zich eenvoudig laat monteren. Dit is een belangrijk verschil met veel andere materialen die om een meer voorzichtige of complexe werkwijze vragen. Uiteraard helpt dit de kosten van de PIR isolatie montage sterk te beperken.

Voordelen van de PIR isolatieplaat

Benieuwd naar andere voordelen van de PIR isolatieplaat? Het is een materiaal met een hoge thermische isolatie en goede brandveilige eigenschappen. Het materiaal laat zich eenvoudig verwerken en heeft aan de andere kant toch een heel scherpe prijs. U heeft dankzij de PIR dakisolatie geen last meer van ongedierte en uiteraard zijn er verschillende diktes met hun eigen R-waarden beschikbaar.

Meer weten over de PIR isolatie, bijvoorbeeld ten opzichte van de andere mogelijkheden die er beschikbaar zijn? We vertellen u er graag meer over, zodat u zelf de keuze kunt maken voor de PIR isolatieplaat of een beschikbaar alternatief.

  • TEVREDEN KLANTEN 100%
  • GRATIS LEVERING 100%
  • LAAGSTE PRIJS GARANTIE 100%
  • UIT VOORRAAD LEVERBAAR 100%
Tijdens de bouwvakvakantie zijn wij doordeweeks geopend van 8:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 15:00 uur.
close