FAQ

Welkom op onze FAQ (Frequently Asked Questions/Veel gestelde vragen)!

Dag in, dag uit zijn er vragen die we binnenkrijgen. Daaruit is, om zo veel mogelijk mensen een goed en direct antwoord, deze pagina met veel gestelde vragen ontstaan. Waarmee klanten beter hun offerte kunnen begrijpen en daarmee een betere/makkelijkere beslissing kunnen maken.

Wat is het verschil tussen A- en B-keus

A-keus is nieuw en heeft geen enkel mankement. Deze panelen zijn daarom vaak duurder, maar nog steeds veel gevraagd.
Deze panelen hebben we altijd op voorraad. In grote aantallen (500+ m2) bespreken we graag de prijs samen met u.

B-keus wordt ook wel een ongebruikt nieuw paneel genoemd. Dit komt omdat B-keus bijna niks verschilt van A-keus.
Hoe kan dit? Tijdens het fabriceren zijn er kleine productiefouten zoals kleine deukjes of gaten. Echter zagen wij de panelen op zo’n manier dat dit nog minder voorkomt dan normaal. Waardoor het vaak bijna niet van A-keus te onderscheiden is op de kleuren na.

Wilt u iets meer info over wat B-keus nou precies is? Klik dan hier.

Wat is de prijs van B-keus? (En hoe wordt de prijs of het aantal m2 berekend?)

B keus prijzen zijn niet standaard. Prijs van B keus is afhankelijk van een aantal factoren die we hieronder benoemen:

  • Is het 1 kleur of verschillende kleuren: Wandpanelen hebben ALTIJD een kant witte kleur. Andere kant kan verschillende kleuren hebben, indien er echt 1 kleur nodig is moeten we panelen van verschillende stapels en direct zoeken, wat veel tijd kost.
  • Hoe korter de panelen hoe goedkoper het is: 200 cm panelen zijn goedkoper in vergelijking met 750 cm lange panelen. De lange panelen komen namelijk minder vaak binnen maar hebben we wel vaker nodig.
  • Kosten uitval berekening: Soms heeft u panelen van bijv. 6m maar hebben wij alleen panelen van 8m. Helaas i.v.m. kosten van de panelen en andere kosten moeten we u deze tot max. 2m doorberekenen. Wij proberen echter zo min mogelijk afval voor u te berekenen door middel van zoeken naar de juiste panelen.
  • De panelen mogen in 2 delen: Soms hebben we net niet de juiste lengte voor uw aanvraag en moeten we hierdoor een langer paneel pakken waardoor er veel afval berekent moet worden. Indien wij de aanvraag van 1 lengte in 2 delen mogen leveren, kunnen we deze uit kortere en goedkopere panelen pakken en bespaart u dat afvalrekening + korte paneelprijs.

Wenst u een paar voorbeelden ter uitleg? Deze vind u hieronder:

Voorbeeld 1:
U wenst 3dakplaten of wandpanelen van 250 cm. Deze halen we bijvoorbeeld van panelen van 750 cm. Dan is er geen uitval (nul).

Voorbeeld 2:
U wenst dakplaten of wandpanelen van 450 cm. Deze halen we bijvoorbeeld van panelen van 520 cm. Dan is er wel uitval en moeten we u tot 5,2m doorberekenen.

Voorbeeld 3:
U moet alleen een sandwichpaneel in wit-antraciet hebben en geen enkele andere kleur. Hiervoor moeten wij panelen uit meerdere pakketten halen van B-keus wat veel tijd kost voor het zoeken en pakken hiervan. Indien u verschillende kleuren niet erg vind kunnen wij dit uit 1 of meerdere pakketten halen zonder specifiek op zoek te gaan en er specifieke panelen uit te halen, waardoor de prijs lager is.

Wat zijn de kosten van bezorging of van het zagen?

Zaagkosten:
Vaak horen we van klanten hoe ze bij concurrenten €10 per paneel aan zaagkosten binnenkrijgen. Hierdoor zijn mensen vaak meer dan €200 kwijt, wat totaal niet nodig is.
Wij zagen de panelen geheel gratis, dit omdat wij geen winst hoeven te maken op het zagen en dit door middel van een effectief team en machines, weinig tijd en geld kost en we daardoor €0 zaagkosten voor u hoeven te rekenen. (Juist ja! Helemaal GRATIS!)

Bezorgkosten:
Omdat wij uit heel Nederland bestellingen krijgen en niet zoals een PostNL busje alle aanvragen in 1 busje kunnen stoppen. Kunnen we hierdoor maar panelen van max 7m leveren (7,5+m in overleg) en vragen we hiervoor een kleine vergoeding. Wij bezorgen overal in Nederland en België, met uitzondering op de Waddeneilanden (Nederland).

Wat zijn de isolatiewaarden van de panelen?

Omdat wij zo veel mogelijk klanten willen helpen en bezorgen, hebben we meerdere leveranciers van zowel A- als B-keus.
Tussen de leveranciers bestaat er een klein verschil tussen de isolatie waarden, echter is dit kleine verschil voor vele mensen belangrijk.
Hierom vragen wij u om ons nog steeds direct de vraag te stellen via mail (info@antosbouw.nl) of via de telefoon. Dan kunnen we u helpen door middel van te kijken welke isolatiewaardes u nodig heeft en welke panelen wij hiervoor moeten pakken.

BTW-Verlegging in België

Onze standplaats is in Nederland. Indien u uit België komt en daarbij een Belgisch BTW nummer aanlevert, kunnen wij de BTW weglaten en zijn deze niet tot uw kosten. Indien u niet uit België komt of geen Belgisch BTW nummer heeft, moet u de BTW prijs wel betalen (21%).
(Let op, het BTW Nummer word gecheckt. Wij accepteren geen klanten die een nep of niet hun eigen BTW nummer aanleveren)

Tijdens de bouwvakvakantie zijn wij doordeweeks geopend van 8:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 15:00 uur.
close